Leuk dat u even op onze blog kijkt. Van 2 tot 28 augustus zijn wij in Malawi waar wij ons inzetten voor de bevolking. Via deze blog proberen wij u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Nu maar hopen dat internet het blijft doen;)

zaterdag 7 augustus 2010

Start project en trip naar Lake Malawi

Afgelopen donderdag zijn we officieel met ons project begonnen! Om 9:00 hadden we een afspraak met Martijn en Mrs Chihana en hebben we ons project besproken. Vervolgens kregen we een rondleiding op het terrein van de kerk in Ekwendeni, een echte Afrikaans dorpje met een typisch Nederlandse kerk. Op het terrein zijn onder andere scholen, een ziekenhuis, een meubelmakerij, een bibliotheek en woonhuizen te vinden.
's Middags hadden we bij de synode waar Martijn werkt een afspraak met Mrs. Kamanga. Zij is verantwoordelijk voor alle vrouwenverenigingen. Maar ook geeft zij trainingen aan mensen die een handeltje willen opstarten.

Vrijdagochtend hadden we in principe vrij en konden we de tourist uithangen. We zijn met het geweldig werkende OV naar Lake Malawi gegaan. We reden in een mini-busje en dat is een ervaring apart. We gaan met bijna 20 man in een Prins-Mauritsschool-busje, en dat past! Werkelijk alles gaat mee, vissen, (levende!) kippen (op schoot), zakken graan en veel baby's.

Bij Lake Malawi wordt je overrompeld door de schoonheid van de natuur. Het is werkelijk een prachtig meer met helderblauw water. Overigens heeft het meer weg van een zee, want de overkant is niet te zien.
We werden door de Afrikanen naar een prachtig resort geleid waar we konden overnachten. Het had iets weg van een sprookjesachtig tafereel. We zaten in een klein huisje strak tegen het meer aan. Het toeval wilde dat onze buren Nederlanders waren die op rondreis zijn in Afrika. De avond hebben we met hun gegeten en ervaringen uitgewisseld.

Nu zijn we weer terug in Ekwendeni en zijn we even achter een computer gekropen, met internet! Morgen zullen we de kerkdienst en de jeugdvereniging bezoeken. Maandag zullen we dan weer verder gaan met ons project.

4 opmerkingen:

  1. Ha broer,

    Heel leuk om weer wat van jullie te horen!
    Hopelijk hebben jullie mooier weer dan hier in Nederland:) Een goed weekend, en hopelijk horen we snel weer wat van jullie.
    Groeten aan Maarten.

    Groetjes,
    Arnold & Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Maarten en Wim,

    Mooi om te lezen dat de reis goed gegaan is!
    Leuk dat jullie nu al met het project konden starten en zowaar al een dagje naar het meer geweest zijn! Al gezwommen tussen de bontgekleurde vissen?
    Veel succes met het werk en geniet ervan!
    Zegen en groet,

    Rick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha mannen,

    Leuk om wat van jullie te lezen.
    Veel succes daar, en geniet ervan!

    Groeten,
    LJ

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Maarten,

    Ik heb je een email gestuurd namens Hanna.
    Lees het.

    Groetjes,

    Martijn

    BeantwoordenVerwijderen