Leuk dat u even op onze blog kijkt. Van 2 tot 28 augustus zijn wij in Malawi waar wij ons inzetten voor de bevolking. Via deze blog proberen wij u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Nu maar hopen dat internet het blijft doen;)

woensdag 18 augustus 2010

Nog maar een week....

Nog maar een week, en dan zijn we hebben we onze eindpresentatie gegeven. Volgende week woensdag zullen we onze resultaten presenteren. De tijd vliegt nu echt voorbij, we zijn nu ruim over de helft en de tijd lijkt alleen maar sneller te gaan...

Afgelopen maandag hadden we twee interviews; een met iemand die een grote hal verhuurt voor feesten en trainingen. Het andere interview was met iemand die auto's verhuurd. Dit interview werd bij hem thuis afgenomen en opnieuw maakte we kennis met een typisch Malawiaans gebruik; bij bezoek blijft de tv aanstaan. Welliswaar gaat het geluid zachter, maar meneer moet af en toe toch even kijken.

Dinsdag hadden we eerst een interview met een onderdeel van de kerk wat trainingen geeft aan mensen die een lening willen. 's Middags hadden we een interview met de accountant die o.a. het guesthouse onder zijn beheer heeft. Tussendoor hebben we nog even gekeken bij een training die hier bij ons op het terrein wordt gegeven. De leider daarvan is erg gek op Maarten en vond het daarom erg leuk dat wij even langs kwamen. Hij spreekt Maarten (wordt overigens door iedereen uitgesproken als Martin) de gehele dag aan voor een praatje. Wim heeft daar gelukkig geen last van, dit komt omdat bijna niemand deze naam kan onthouden en uitspreken. W wordt uitgesproken als een V, dus Vim. Dit is weer een bestrijdingsmiddel in Malawi...

Overigens is deze man niet onze enige ' stalker' . Er zijn veel mensen die praatje komen maken en dan onze gegevens willen hebben. Ze willen allemaal een keer naar Nederland komen. Een andere groep mensen komt een praatje maken, maar wil dan e.e.a. verkopen. Om moe van te worden.

Vannochtend hadden we geen interview maar hebben we wat onderzoeken uitgewerkt. Vanmiddag gaan we nog bij twee mensen langs die graag iets wilden weten over het runnen van een onderneming.

Morgen zullen we om 5:00 (!) uur naar Karonga vertrekken. Hier zullen we een dominee ontmoeten die verschillende handeltjes heeft, zoals tabak en tomaten telen en pinda olie maken. Vrijdag zullen we dan naar Livingstonia gaan, een prachtig natuurgebied. Dit ligt redelijk in de buurt van Karonge en is dus goed te combineren.

5 opmerkingen:

  1. Nice!:)

    Veel succes en plezier nog! Geniet ervan!
    Adios

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt weer erg leuk die verhalen!
    Geniet nog even van deze laatste week...

    Groetjes Doriene

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jongens,

    Leuke belevenissen daar in Malawi! Succes met de presentatie!

    geniet nog even van die laatste anderhalve week!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee gasten,

    Leuk om dit zo te lezen. Nog heel veel succes de komende periode!!

    Pieter Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. haha, maarten.. neem alsjeblieft een foto van je 'stalker'.
    Leuk om jullie zo te volgen (:
    heel veel succes&plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen