Leuk dat u even op onze blog kijkt. Van 2 tot 28 augustus zijn wij in Malawi waar wij ons inzetten voor de bevolking. Via deze blog proberen wij u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Nu maar hopen dat internet het blijft doen;)

woensdag 4 augustus 2010

Op de eindbestemming

Eindelijk een berichtje vanaf de uiteindelijke bestemming van onze reis.

Vanochtend hebben waren we tegen 7 uur bij het busstation, waar er van alle kanten aan ons getrokken werd door buschauffeurs om toch echt hun bus te nemen. Eenmaal in de bus moesten we nog ruim een uur wachten voor we vertrokken, maar even naar achten begonnen we aan de lange reis.

Het was een busreis die we niet snel meer zullen vergeten. We klagen met z'n allen wel eens over te volle treinen e.d., maar echt het is niets vergeleken met de bussen in Malawi. Er kan werkelijk helemaal niemand meer bij, en in- en uitstappen is door deze drukte bij bushaltes een drama. Daarbij komt dat mensen alles meenemen in de bus; zakken meel, manden enz. Verder laat de staat van de bussen ook wel iets aan de wensen over, maar dat mocht de pret niet drukken. Opvallend was dat de busreis met gebed werd geopend en beƫindigd.

Ook hebben we veel gezien van het land. We begonnen in de grote stad en eindigden op het 'platte land'. Hier en daar een hutje maar verder prachtige natuur en vergezichten. Het landschap van Malawi is werkelijk fantastisch. Overigens waren er tijdens de busreis wel wat momenten van oponthoud. De politie controleert erg veel het openbaar vervoer, onze bus is zeker zes keer aangehouden voor een controle. Eenmaal bleek er iets niet in orde te zijn en moesten we bijna een half uur wachten. Gelukkig zorgden enkele briefjes geld voor een vervolg van de reis. Was dit een boete of ...

Nu zijn we bij Martijn en Anneke en ga zo naar ons guesthouse. Helaas blijkt daar toch geen internetaansluiting te zijn, omdat de computer op het kantoor van de kerk nodig is.
We proberen zo snel mogelijk weer een blog te plaatsen, maar het kan om deze reden dus even duren.

1 opmerking:

  1. Hoi Wim,

    Fijn dat jij en Maarten veilig op jullie eindbestemming zijn aangekomen. Uit jullie bericht blijkt dat de heenreis al een pracht ervaring is geweest. Leuk hoe jullie hierover schrijven! Via internet konden we jullie vliegreis overigens een beetje volgen (flighttracker). Tot boven Irak ... Rust lekker uit van de lange reis. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen in het guesthouse, en naar jullie belevenissen en contacten in Ekwendeni. Veel succes met het oppakken van jullie project daar.

    Een stevige groet, ook voor Maarten
    pa en ma

    BeantwoordenVerwijderen