Leuk dat u even op onze blog kijkt. Van 2 tot 28 augustus zijn wij in Malawi waar wij ons inzetten voor de bevolking. Via deze blog proberen wij u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Nu maar hopen dat internet het blijft doen;)

dinsdag 10 augustus 2010

Afgelopen zondag zijn we om 8 uur naar de Engelse dienst gegaan. Een dienst die zeer verschillend is ten op zichte van de diensten zoals we gewend zijn. Natuurlijk waren er verschillende koren aanwezig. Typisch Afrikaans was dat er een koor was dat te laat kwam om te zingen omdat ze nog moesten oefenen...

Daarna zijn we naar de 'JV' gegaan. Daar mochten we ruim een uur lang een monoloog aanhoren van een van de ouderlingen. Deze man had het overigens ook al gepreseerd om tijdens de dienst een kwartier over de afkondingingen te doen. Toch was het heel bijzonder en mooi om met deze jongeren met het geloof bezig te zijn.

's Middags was er een korenfestival waarmee geld ingezameld moest worden voor de kerk, het zou om 1 uur starten. Om 2 uur gingen we naar de kerk, en maar eens kijken of er nu al iets ging gebeuren. Uiteindelijk startte het festival om 14:30, en waren er nog maar drie koren aanwezig. Het was geen festival waar het bij het betalen van de entreeprijs ophield. Elke keer als we een koor wilden horen, moest er een bepaald bedrag ingezameld worden. Zelfs voor het maken van foto's wist de presentator geld te vangen.

Maandag hadden we een gesprek met onze Supervisor Mrs Chihana. Met haar hebben we lang gesproken over de training die zij geeft. 's Middags hebben we dit gesprek uitgewerkt en geanalyseerd.

Vandaag hebben we gesprekken gevoerd met twee verschillende ondernemers. Mr. Phiri hebben we gesproken over het telen van tomaten. Mr. Longwe heeft ons alles vertelt over het telen van tabak.

Woensdag en donderdag zullen we nog meer gesprekken hebben met verschillende ondernemers.

2 opmerkingen:

  1. Hallo neef Wim,

    wat een avonturen beleven jullie! Erg leuk en interessant om te lezen wat jullie zoal meemaken en zien. Wat zul je een hoop indrukken al hebben moeten verwerken. Kom je daar wel aan toe? :-)

    Veel succes met jullie opdracht. Geniet van de cultuur. Een groet uit Veenendaal, Stay close with the Father,

    Martin & Anja Dekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Maarten en Wim,

    Leuk om jullie zo te "volgen". Mooi ook om in deze andere cultuur te leren van mensen die de Heere Jezus ook liefhebben en in hun culturele setting en achtergrond Hem dienen, loven en prijzen. Ook in jullie project lijkt aardig vaart te zitten. Het intrigeert mij hoe je daar in de agribusiness bezig gaat (tomaten) en vooral hoe de watervoorziening daarvoor "veilig" gesteld kan worden. Misschien horen we daar later nog eens over. The Lord bless you!!!

    ps Wim gefeliciteerd met je moeder. Dat ze nog heel lang haar taken in deze gezondheid mag blijven vervullen.

    fam. Lekkerkerk

    BeantwoordenVerwijderen